KULJETTAVA JA VARASTOIVA PERHEYHTIÖ JO KOLMANNESSA POLVESSA

Van & Poika Oy on perheyhtiö, jolla on pitkä historia. Erkki ja Juha Vannesluoman aikoinaan aloittama pyykkien kuljetus autolla on kasvanut 70-luvulta lähtien 50 auton yritykseksi, jonka autot ovat vieneet maitoa ja mattoja, kirjeitä ja kodinkoneita, sohvia ja sekatavaraa. Kuljetus- ja varastointipalveluja yrityksille hoitavaa henkilökuntaa Van & Pojalla on tällä hetkellä viitisenkymmentä.

Van & Poika – Vie eikä vikise

Lupauksemme on, että hommat hoidetaan aina parhaalla mahdollisella
ammattitaidolla ja hyvällä asenteella. Kun jotain luvataan, se tehdään.


Perheyrittäjyys ja kotimaisuus ovat hyödyksi asiakkaalle

Olemme kotimainen perheyritys. Meillä on kasvot ja yritystä johtavat yrittäjät, jotka ovat tavoitettavissa. Haluamme ajatella ja suosia kotimaista ja paikallista etua. Elämme niin, että hyvä kiertää täällä pääkaupunkiseudulla.

Nykyään yrityksen johdossa olevat Teemu ja Vesa Vannesluoma ovat olleet autojen kyydissä pikkupojasta lähtien ja kasvaneet osaksi perheyritystä. Perheyrittäjyys onkin tärkeä asia. Se merkitsee jatkumoa: haluamme hoitaa asiat niin hyvin ja pitkäjänteisesti, että tämä voi jatkua seuraaville sukupolville.


"Tavoittelemme maltillista kasvua yrityksellemme,
jotta seuraava sukupolvi voisi jatkaa siitä mihin me jäämme.
Sitä on pitkäjänteinen perheyrittäjyys."

Teemu Vannesluoma
Toimitusjohtaja


Mielestämme perheyrittäjyydellä on merkitys myös henkilökunnalle. Kun tavoitteena on jatkaa yritystä ja asiat pyritään hoitamaan hyvin, niin yrityksen hoitamisessa on järkeä. Omistajalla on aina kasvot.

Van & Pojan kasvutarina

Van & Poika on elänyt pitkän historian pienestä pyykkienkuljettajasta logistiikkayhtiöksi. Vannesluoman Erkki-pappa aloitti aikoinaan kuljetukset. Sitten mukaan tuli hänen poikansa Juha, joka teki ajolistat. Autoilla kuljetettiin pyykkiä Uudellamaalla ja Hämeessä – likaisia käsipyyherullia pesulaan ja puhtaita takaisin asiakkaille.

Kun Juha Vannesluoma pääsi armeijasta, hän asettui isänsä yritykseen töihin, ja vuonna 1979 perustettiin osakeyhtiö Van & Poika Oy.

Nimi juontaa autoharrastuksesta

Van & Poika on yrityksen nimenä erottuva ja mieleen jäävä. Onpa se aikoinaan päässyt iltapäivälehden oudoimpien yritysnimien listassa neljänneksi. Kuljettajilta saatetaan kysyä, että oletko sinä se poika. Teemu ja Vesa Vannesluoma ovatkin päässeet vastaamaan, että itse asiassa pojan poika.

Yrityksen nimeen on vaikuttanut aikoinaan isän ja pojan innostus amerikkalaisiin autoihin, ja heillä olikin komea Letukka. Kotona oli aina autolehtiä ja yksi perheen tyttäristä oli jopa töissä V8-lehdessä.

Amerikassa pakettiautot ovat vaneja, joten Vannesluoman isän ja pojan yrityksen nimeksi oli tietysti tulossa Van & Son. Kun Suomessa oltiin, valittiin nimen loppuun kuitenkin lopulta Poika eikä Son.

Laajentuminen ja lama

Kaikki kuljetusluvat olivat vielä 80-luvulla sidottu kuljetettaviin tuotteisiin ja Van & Poika Oy:lla oli luvat ainoastaan pyykin kuljetukseen. Kasvua piti hankkia muilla keinoilla. Van & Poika ostikin Blomqvist Oy:n, jolla oli kattavat Läänin tilausliikenneluvat.

Erkki Vannesluoma jäi toiminnasta pois 90-luvun alussa ja muutti takaisin kotiseudulleen Etelä-Pohjanmaalle. Yrityksestä otti vastuun Poika eli Juha yhdessä vaimonsa Eijan kanssa.

Kauppaa ja kuljetusalaa kovasti koulinut 90-luvun alun lama oli kova testi yrittäjille. Siitä kuitenkin selvittiin ehjin nahoin. Liikenneluvista poistui tuotesidonnaisuus ja luvat muuttuivat yleisliikenneluviksi ja mukaan palvelutarjontaan otettiin paljon muutakin kuljetusta. Kasvu jatkui.

Kasvua asiakkaiden myötä

Van & Poika on ollut monessa mukana ja kasvanut kolmesta autosta isoksi, kokonaisvaltaiseksi logistiikka-alan yritykseksi. Omien asiakkuuksien lisäksi se on toiminut isojen kuljetusjättien sopimuskumppanina.

Yhtiö laajentui 2000-luvun puolella myös korjaamopuolelle. Omia autoja oli parikymmentä, ja kun oli paljon omia autoja ylläpidettävänä, oli helppo tarjota samaa palvelua myös ulkopuolisille. Reilut 10 vuotta kestänyt toiminta oli kuitenkin pakko ajaa alas, sillä automerkkien huolto erikoistui ja itse ei enää pystynyt tekemään mitään ilman mallien erikoislaitteita.

Van & Poika on kasvanut asiakkaiden mukana eli kasvu on ollut orgaanista. Väkisin tehdyn myyntityön sijaan on hoidettu asiat niin hyvin, että asiakkaat suosittelevat yritystä muille.

Yrityksen sukupolvenvaihdos tehtiin muutama vuosi sitten. Nyt pojat Teemu ja Vesa ovat yrityksen puikoissa, Teemu toimitusjohtajana ja Vesa operatiivisena johtajana sekä hallituksen puheenjohtajana. Perheyrityksen henkeen kuuluu, että vanhemmat vaikuttavat taustalla. Eija-äiti on hoitanut pitkään firman taloushallintoa ja on yhä mukana asiantuntijana. Juha-isä on myös asiantuntijan roolissa ja edelleen mukana toiminnassa.

Haluatko meille töihin? Katso lisää tästä.

 

 


 

Ota yhteyttä!

Kerro tässä lomakkeessa tilauksesi, toiveesi tai palautteesi mahdollisimman tarkasti. Otamme sinuun pian yhteyttä.